S obzirom da smo danas dobili stipendiju (jeeeeeeeeeeeeee!!!) odlučili smo to adekvatno proslaviti nešto skupljom večerom u jednom od restorana poznatog japanskog lanca Gyu-kaku. Sama riječ gyu-kaku u prijevodu znači "bikovi rogovi" pa i sami možete zaključiti da je glavna ponuda ovih restorana upravo govedina!!! Ono što ih čini posebnim je činjenica da gosti sami pripremaju meso na roštilju ugrađenom na sredini svakog stola. Konobari prema narudžbi za stol donose pladnjeve sa sirovim, na japanski način tanko narezanim mesom, razne umake, juhu i naravno nezaobilaznu rižu. Kako su porcije za naše standarde prilično male, odlučili smo uzeti "all U can eat menu" koji doduše košta oko 200kn ali vjerujte, svaka kuna se isplatila. Meso je bilo stvarno FENOMENALNO a rižom si nisam htjela kvariti apetit tako da na meni sigurno nisu zaradili :)
Zanimljivo je da je govedina i službeno bila zabranjena u Japanu sve do druge polovice 19. stoljeća kad je u sklopu otvaranja zemlje prema Zapadu njena konzumacija ponovo dozvoljena. I sam se car Meiji uključio u promociju goveđeg mesa tako što ga je 24. siječnja 1874. godine prvi put probao u javnosti .
Vrlo živopisan interijer restorana Gyu-kaku
Okrugli roštilj na sredini stola s pladnjevima mesa
Na ovaj način na grilu pripremljeno meso poznato je pod nazivom Yakiniku
I dok smo Vanesa i ja uživale u mesnim poslasticama...
...Tomi je večer provela ovako!!!